Toimitusehdot

Yleistä

1. Nämä sopimusehdot sisältävät Raskassarja-myymäläketjun verkkotilausjärjestelmän käyttöä koskevat ehdot sekä tuotteiden tilausta ja toimitusta koskevat ehdot. Rekisteröityessään tilausjärjestelmään tai tilatessaan sieltä tuotteita, asiakas hyväksyy ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä.

2. Palvelun sisällön kaikki oikeudet kuuluvat Raskassarja-myymäläketjun omistamalle Finnish RK-Group Oy:lle. Finnish RK-Group Oy:llä on oikeus muuttaa näitä sopimusehtoja. Asiakas hyväksyy muutokset asioidessaan tilausjärjestelmässä. Kulloinkin voimassa olevat sopimusehdot ovat nähtävissä tilausjärjestelmän etusivulta löytyvän linkin kautta osoitteessa www.raskassarja.fi.

3. Finnish RK-Group Oy ei ole vastuussa niistä verkkotilausjärjestelmässä myytävien tuotteiden tiedoista, jotka ovat tuotteiden valmistajien sivuilla.

Rekisteröityminen

1. Asiakas luo verkkotunnukset täyttämällä yhteystietolomakkeen ja valitsemalla itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä vaiheessa asiakkaasta tulee verkkotilausjärjestelmän käyttäjä. Kun asiakas tekee tilauksen johonkin Raskassarja-ketjun myymälään, hänestä tulee valitsemansa myymälän asiakas.

2. Asiakkaan tulee olla täysi-ikäinen luonnollinen ja täysivaltainen henkilö. Asiakas voi olla oikeushenkilö eli yritys, mutta silloin käyttäjällä ei ole kuluttajalle tarkoitettuja oikeuksia, kuten 14 päivän palautusoikeutta. Sama koskee tilannetta, jossa verkkotilausjärjestelmästä ostettua tuotetta käytetään elinkeinotoiminnassa. Käyttäjä vastaa Finnish RK-Group Oy:lle antamiensa tietojen oikeellisuudesta sekä käyttäjätunnuksen ja salasanan käytöstä ja säilytyksestä.

3. Finnish RK-Group Oy:llä on oikeus evätä rekisteröiminen ja oikeus tarvittaessa sulkea asiakkaan käyttäjätunnus.

Henkilötiedot ja niiden käyttö

1. Käyttäjää koskevat henkilötiedot kerätään ja tallennetaan Finnish RK-Group Oy:n ylläpitämään asiakasrekisteriin sekä käyttäjän tavarantoimittajaksi valitseman myymälän asiakasrekisteriin. Henkilötietojen käyttö on kuvattu rekisteriselosteessa, joka on nähtävissä Finnish RK-Group Oy:n kotisivulla osoitteessa http://www.raskassarja.fi/verkkokauppa/.

2. Käyttäjällä on oikeus tarkistaa itseään koskevat henkilötiedot, muuttaa niitä tai poistaa tiedot rekistereistä kokonaan.

Tuotteiden tilaaminen ja toimitus

1. Tilaaminen ja toimittaminen edellyttävät, että tilaaja on 18 vuotta täyttänyt tai yritys.

2. Ellei muuta sovita, tilauksia toimitetaan ainoastaan Suomen alueelle.

3. Kunkin tuotteen hinta ilmoitetaan verkkotilausjärjestelmässä. Samassa yhteydessä voidaan ilmoittaa myös mahdolliset tuotteen saatavuuteen liittyvät rajoitukset.

4. Käyttäjä voi tehdä tilauksen myös ilman rekisteröitymistä. Tehty tilaus sitoo asiakasta.

5. Tilatut ja varastossa olevat tuotteet toimitetaan kohtuullisen ajan kuluessa tilauksesta. Tilauksen toimittajaksi valittu myymälä ilmoittaa tilaajalle tuotteiden arvioidut toimitusajat.

6. Mikäli tilatun tuotteen osalta ilmenee toimitusvaikeuksia, tilauksen toimittajaksi valittu myymälä ottaa yhteyttä käyttäjään.

Toimitus- ja maksutavat

1. Jos asiakas valitsee toimitustavaksi tuotteiden toimituksen yritykseen tai kotiin, valittu myymälä ottaa yhteyttä asiakkaaseen toimitus- ja maksutavan sopimiseksi.

2. Jos valitsee toimitustavaksi noudon, valittu myymälä vahvistaa ajan, jolloin tuotteet ovat noudettavissa. Samassa yhteydessä sovitaan maksutapa.

Tilauksen peruuttaminen ja palautusoikeus

1. Käyttäjä ei voi peruuttaa tehtyä tilausta verkkotilausjärjestelmässä. Halutessaan perua kaupan, käyttäjän tulee ilmoittaa asiasta myymälään, johon tilaus on tehty.

2. Jos asiakas on kuluttaja, toimitetuilla tuotteilla on ostohetkestä lukien 14 vuorokauden palautusoikeus. Jos asiakas on yrittäjä, palautuksesta tulee neuvotella tuotteet toimittaneen myymälän kanssa. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön. Tuote ei ole käyttämätön, jos esimerkiksi autovahaa tai korvatulppia on kokeiltu. Palautuksen tulee sisältää alkuperäispakkaus sekä kaikki pakkaukseen kuuluneet osat, dokumentit ja pakkausmateriaalit. Tuote voidaan palauttaa joko postitse tai suoraan tuotteen toimittajalle. Ilmoitus palautuksesta tuotteen toimittajalle tulee tehdä edellä mainitun 14 vuorokauden kuluessa ja tuote on palautettavan kohtuullisen ajan kuluessa.

3. Tuotteen ostohetkeksi katsotaan päivä, jolloin tuotepaketti on lunastettu tai kuitin päivämäärä. Ostajan vastuulla on tarvittaessa osoittaa lunastuspäivä.

4. Tavaran toimittanut myymälä maksaa kuluttajalle palautettavan tuotteen postituskulut, mikäli palautettava tuote on mahdollista toimittaa normaalina postipakettina tai kirjeenä, ja paketti tai kirje on lähetetty Suomesta. Erikoiskuljetusyksikköinä toimitettujen tuotteiden kuljetusta ei hyvitetä, eikä paluukuljetusta makseta. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi työkaluvaunut. Jos asiakkaana on yritys, asiakas vastaa palautuskuluista itse.

5. Tavaran toimittanut myymälä palauttaa käyttäjän maksusuorituksen tilauksessa käytetylle maksutavalle tuotteen palautuksen johdosta viimeistään 30 vuorokauden kuluessa tuotteen palautuksesta.

6. Poikkeustapauksessa myönnetystä palautusoikeudesta tuotteen toimittanut myymälä veloittaa tuotteen käsittelystä ja arvonalennuksesta aiheutuvia kuluja vähintään 10 % tuotteen hinnasta.

Takuu

1. Tuotteen valmistajan antama takuu on ilmoitettu erikseen tuotteen tiedoissa.

2. Tuotteen takuun perusteella tapahtuva vaihtaminen tai korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.

3. Tuotteen toimittaja voi vapautua takuuvastuusta, mikäli voidaan osoittaa, että tuotteen virheellisyys tai rikkoutuminen on aiheutunut tuotteen ohjeiden tai käyttötarkoituksen vastaisesta käytöstä.

4. Käyttäjän on ilmoitettava tuotteen virheestä tuotteen toimittaneelle myymälälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun käyttäjä on havainnut virheen tai olisi pitänyt havaita se.

Muut ehdot

1. Tuotteen toimittajaksi valittu myymälä tai Finnish RK-Group Oy eivät vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamasta toimituksen viivästymisestä.

2. Mahdollisiin käyttäjän ja tavarantoimittajan välisiin sopimusta koskeviin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia.

3. Mikäli kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi - www.kuluttajariita.fi